jobb just nu!

Två vik arbetsmarknadskonsulenter till Arbets- och Utvecklingscentrum & Ung i Nynäs

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vill du bidra till att utveckla våra verksamheter i den andan?

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.
Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med sina drygt 2000 anställda. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till.

Arbets-och utvecklingscentrum (AUC) ger strukturerade arbetsmarknads- och studieinriktade insatser för personer som uppbär ekonomiskt bistånd i syfte att uppnå egen försörjning. Enheten arbetar med ca 150-200 klienter årligen.

Ung i Nynäs (UiN) är ett samverkansteam mellan socialförvaltningen och arbetsförmedlingen. Här är målgruppen unga 16 - 24 år med oavslutad skolgång och/eller komplex problematik, och som därför behöver stöd för att återuppta studier och/eller komma ut på arbetsmarknaden. Teamet arbetar med ca 150 unga årligen.

Vi söker nu 2 vikarierande arbetsmarknadskonsulenter. Den ena för tjänst på AUC då en av våra medarbetare kommer att vara tjänstledig. Den andra för delad tjänst mellan AUC och UiN då några befintliga medarbetare kommer att ingå i ett projekt utöver ordinarie verksamhet.


Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter innefattar ansvar för rehabiliteringsprocessen mot arbete och/eller studier för enskilda klienter. Du arbetar utifrån ”supported employment” -metodik för att finna, få och behålla arbete/studier. Du arbetar också nätverksskapande och i god samverkan med framförallt försörjningsstödsenheten, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, vården och olika arbetsgivare i syfte att klienten skall uppnå en hållbar planering mot egen försörjning.
Utöver enskilt klientarbete kan du även komma att arbeta med gruppverksamhet. Du dokumenterar kontinuerlig enligt SoL i verksamhetssystemet Treserva.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom det medicinska rehabiliterings- eller beteendevetenskapliga området.

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av arbetsrehabilitering för breda målgrupper som står en bit ifrån arbetsmarknaden pga psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.

Det är önskvärt med bred metodkunskap inom:
CM (Case Management)
MI (Motiverande Intervju/Samtal)
IPS (Individual Placement and Support) och SE (Supported Employment)
AFB (Arbetsförmågebedömning)

Som person har du uppnått personlig mognad genom god kännedom om egna resurser och begränsningar. Du kommunicerar tydligt med stor lyhördhet och är välformulerad i skrift. Du kan motivera och engagera klienterna, ta initiativ och vara både "igångsättare" och arbeta uthålligt. Du har också en mycket god samarbetsförmåga genom ett presigelöst förhållningssätt och känsla för teamarbete.
Du är även flexibel då det gäller anpassning till förändrade omständigheter genom att se möjligheterna i dessa och även välstrukturerad i ditt eget arbete genom att planera, organisera och prioritera självständigt på ett effektivt sätt.

B-körkort är önskvärt, men inte ett absolut krav.Se kvalifikationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-09-01

Tidsbegränsad till: 2018-03-02

Vikariaten tillsätts under förutsättning att ovanstående frånvaro för befintliga medarbetare planeras såsom tänkt. Eller efter överenskommelse.
40/40
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-17

Referensnummer:   SON/2017/0189/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lön

Förmåner

Friskvård
Flextidsavtal

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2
En vik. för tjänstledig medarbetare. En vik. för medarbetare som arbetar i projekt.

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Anne Gustafsson
Gruppchef
08 - 520 681 81

anne.gustafsson@nynashamn.se
Marianne Lundin Lagestam
Enhetschef
08-520 737 87

marianne.lundin-lagestam@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.