jobb just nu!

Boendestödjare till Solgläntans servicebostad och Boendestöd

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Upptäck Nynäshamn - där havet och livet möts.

I Nynäshamns kommun är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik.
Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete.

Solgläntan är en av våra servicebostäder för personer inom LSS personkrets. Verksamheten utformas efter individens behov och funktionsnedsättning. Boendet är beläget utanför Ösmo, nära naturen och med närhet till allmänna kommunikationer.
Arbetsbeskrivning

Tjänsten som boendestödjare vid Solgläntans servicebostad och Boendestöd innebär att ge stöd och service till 9 personer i deras vardags- och fritidsaktiviteter samt att ge stöd till en person med boendestöd.

Som boendestödjare har du kontakt med socialförvaltningens samtliga enheter, hälso- och sjukvård inklusive specialistvård samt kontakt med anhöriga/gode män.

Arbetsgruppen arbetar konstant för att utveckla den sociala dokumentationen samt innehåll och mål i genomförandeplaner. Tillsammans med huvudpersonen skapar du god struktur med bra vardagsrutiner i strävan mot ett självständigt liv för brukaren.

Arbetstiderna är schemalagda och planeringen görs i Time Care vilket ger möjlighet att till viss del påverka sitt eget arbetsschema. För den här tjänsten är arbetstiderna till största del förlagda till eftermiddag, kväll, natt (sovande jour) och helg.

Vi arbetar utifrån vår värdegrund med att skapa tillit genom att vara öppna, modiga, engagerade och respektfulla.

Kvalifikationer

Du ska ha gått omvårdnadsutbildning med inriktning mot funktionsnedsättning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med vuxna personer med lindrig funktionsnedsättning och/eller beteendeproblematik. Det är meriterande om du har erfarenhet av olika neuropsykiatriska diagnoser inklusive autismspektrum.

Du behöver ha god problemlösningsförmåga samt vara flexibel och anpassningsbar utifrån situationer som uppstår. Du är lyhörd och inkännande inför de du möter och är bekväm med att arbeta ensam. Du har god samarbetsförmåga och samverkar väl.

Det är bra om du har erfarenhet av och kunskap om olika hjälpmedel samt lågaffektivt bemötande.

Dokumentation ingår i arbetet varför grundläggande datakunskaper är ett krav. Det är även fördelaktigt om du har erfarenhet av systemet Treserva. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträdesbeskrivning: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-09

Referensnummer:   SON/2017/0218/023

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Sofia Stenman
Enhetschef
08-520 680 66

sofia.stenman@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom Kontaktcenter

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.