jobb just nu!

Samhällsplanerare inom översiktsplanering och bostadsförsörjning

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och forma framtidens Nynäshamn i rollen som samhällsplanerare? Nynäshamns kommun växer och förändras nu snabbt och det finns stor utvecklingspotential att vara med och påverka samhällsutvecklingen.

Planeringen av det framtida samhället är ett lagarbete med många inblandade och du kommer att ha en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att våra tätorter blir hållbara ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i många år framåt. Tillsammans med andra avdelningar och förvaltningar skapar medarbetarna på Planeringsavdelningen förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar kommun.

Planeringsavdelningen på Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för att leda, utveckla och följa upp den översiktliga planeringen och bostadsförsörjningen. I uppdraget ingår att omsätta planeringsvisioner och politiska mål till övergripande program, översiktliga planer och strategier och verktyg för hållbar samhällsplanering. Avdelningen ansvarar för kontorets hantering av remisser och motioner och är en resurs när det gäller omvärldsbevakning i projekt och nätverk inom kommunen, externt och i internationella frågor. Vi har bland annat nyligen påbörjat arbetet med en ny översiktsplan. Arbetet sker i samverkan med medborgare, politiker och andra tjänstepersoner.

Arbetsbeskrivning

I rollen som samhällsplanerare inom översiktsplanering och bostadsförsörjning kommer du att vara projektledare för uppdateringar och ändringar av översiktsplanen samt rådgivande i planeringsprocessens initiala faser. Du agerar konsultativt såväl internt till andra enheter och avdelningar som externt till allmänhet och konsulter. Du medverkar i utvecklingen av planer, policys och program. I uppdraget ingår även att genomföra egna utredningar och analyser inom verksamhetsområdet. Du kommer även att bereda remisser kopplat till översiktsplanering, bostadsförsörjning eller annat som rör planeringsavdelningen samt bereda ärenden inför beslut i kommunstyrelsen. Omvärldsbevakning ingår som en naturlig del i uppdraget.

Du representerar kommunen i olika nätverk och grupperingar med andra kommuner, särskilt inom Södertörnssamarbetet. Vidare arbetar du med regional planering (RUFS med mera) och är sekreterare i Samordningsgruppen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du samhällsstrategisk eller miljövetenskaplig högskoleutbildning eller har förvärvat motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer relevant. I din bakgrund har du även hållbar utveckling som kunskapsgrund. Du har erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor och har du även erfarenhet från arbete med översiktliga samhällsbyggnadsfrågor ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper i digital layout samt hantering av bilder och kartor.

Förutom gedigen kunskap och erfarenhet inom området behöver du kunna kommunicera, förankra och övertyga interna och externa aktörer i relation till kommunens strategiska dokument samt bidra till långsiktiga lösningar inom samhällsplaneringen. Som person är du trygg och stabil med god självinsikt, van att ta genomtänkta initiativ och arbetar bra med andra genom att vara lyhörd och smidig.

I ditt arbete utgår du från en välplanerad struktur med prioriteringar men kan med lätthet ställa om efter ändrade omständigheter, du ser hellre möjligheter än hinder. Du har en positiv inställning till jobbet, verksamheten och uppdraget och hanterar dina arbetsrelationer på ett professionellt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-29

Referensnummer:   KS/2017/0415/023

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Mikael Gustafsson
TF. planeringschef
08-520 684 35

mikael.gustafsson@nynashamn.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce

08-520 680 00

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.