jobb just nu!

Nätverkstekniker med serveransvar för Ängelholms pedagogiska nät

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seTjänsten är placerad inom avdelningen ESN (Engelholms skoldatanät) som är en del av kommungemensamma Servicestöd som samordnar, utvecklar och stödjer alla kommunens verksamheter.

Digitaliserings- och IT-enheten är placerad inom verksamhetsområdet Kommunikation. IT-organisationen består av digitaliseringschef, digitaliseringsutvecklare och IT-utvecklare som ansvarar för kommunens administrativa nät, som är outsourcat till EVRY samt kommunens pedagogiska nät som drivs av egen personal (ESN) med en samordnare och fyra tekniker.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har stort intresse för den snabba utvecklingen som sker inom digitalisering av förskola/skola
Alla lärare och elever har sedan några år tillbaka personliga digitala verktyg och vi befinner oss i en snabb utveckling av digitala tjänster och funktioner.

Du kommer främst att arbeta med drift, förvaltning och utveckling av kommunens pedagogiska nät. Miljön är Novell OES med SUSE Linux-operativ samt även med Windows servrar.
Kommunikationen till de olika arbetsställena sker via fiberanslutningar.

På klientsidan används Windows 7,10, MAC, Chromebook, Ipads och Microsoft Office 365 samt GAFE. Kommunens e-post- och kalendersystem är Exchange och G-mail (elever). Övriga produkter som ingår är ZenWorks, Microfocus Identity Manager, Storage Manager och iPrint, Vmware, Aruba wifi nät m.m.
Miljön består av såväl fysiska som virtuella servrar. I arbetet ingår även att leda utvecklingsprojekt och delta i och stödja verksamhetsprojekt.

Kvalifikationer

Du har adekvat utbildning eller motsvarande erfarenhet. Då arbetet innebär många kontakter med användare och systemadministratörer, IKT-pedagoger sätter vi stort värde på att du är utåtriktad som person, driven och målinriktad i att möta våra kunders förväntningar och krav.
Det kräver också att du har lätt för problemlösning och en vilja att
sätta dig in i nya tekniker och lösningar samt är stresstålig.

Det är också viktigt att du är en social, prestigelös, lagspelare och har god förmåga att kommunicera. Det är viktigt att du trivs med mycket människor omkring dig, men att du även är trygg i självständigt arbete. Att självständigt planera, dokumentera och administrera är en naturlig del av arbetet.

Krav för tjänsten är:
erfarenhet av SUSE Linux
erfarenhet av scripting
erfarenhet av image hantering
erfarenhet av nätverk
erfarenhet av DNS DHCP m.m.

Önskvärt är att du:
har certifiering SUSE linux
erfarenhet av Edirectory
har erfarenhet av Novell ZenWorks
har erfarenhet av iPrint
gärna erfarenhet av Microfocus Identity Manager
gärna erfarenhet av Google G-suite samt Office 365

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   A660430

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Peter Lindholm
IT-chef
0431-870 00

peter.lindholm@engelholm.se
Facklig företrädare
Anders Wollersheim
Vision
0431-870 00

anders.wollersheim@engelholm.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.