jobb just nu!

Specialpedagog till Villanskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.
www.engelholm.se

Villanskolan ligger centralt beläget i Ängelholm. Våra inbjudande utemiljöer omgärdas av stora
grönområden. Från förskoleklass till skolår 6 går det ca 600 elever. Trots detta upplevs skolan som ”den lilla skolan i den stora”.

Villanskolan arbetar aktivt med trygghetsfrågor och vi har elevernas mående, utveckling och lärande i fokus. Vi arbetar med ett utvecklat mentorskap och välfungerande arbetslag där arbetslaget bär ansvar för alla elever i årskursen. Vi eftersträvar ett delat ledarskap och dialogen mellan arbetslag och skolledning är nära.

Inom några år ska Nya Villanskolan stå klar på tomten bredvid, vilket vi alla ser mycket fram emot!

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog hos oss på Villanskolan bemöter du elever med ett specialpedagogiskt förhållningssätt där flexibla, individuella lösningar för varje elevs behov sätts främst. Som specialpedagog tillhör du Resursteamet, ett resursteam bestående av två specialpedagoger och tre speciallärare. Ni bidrar alla med er kompetens och ni tar hjälp av varandra. Tillsammans med rektor utvecklar ni i resursteamet skolans verksamhet utifrån styrdokument och aktuell forskning. Ni är alla en viktig del av skolans Elevhälsoteam.
Arbetet innefattar kartläggningar på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du är ett stöd för rektor, pedagoger, vårdnadshavare och elever i utarbetandet av anpassningar och åtgärdsprogram. Samverkan med vårdnadshavare är en viktig del av din roll.

Ditt ansvarsområde som specialpedagog på Villanskolan blir åk F-3. Du delar ansvarsområdet F-3 med två speciallärare. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Du är arbetslagens första rådgivare och du har en handledande funktion vid arbetet med stödinsatser och utveckling av grupper. Du arbetar även med specialinriktade insatser mot elever kring såväl extra anpassningar som särskilt stöd, men detta arbete görs även av speciallärare ansvariga för åk F-3.

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och brinner för elever i svårigheter som behöver alternativa arbetssätt för att lära.

Du är en tydlig ledare, lyhörd, flexibel och samtidigt uthållig. Du arbetar lugnt och systematiskt och du använder ett lågaffektivt bemötande i relation till de elever du möter i din yrkesroll. Du kommer att samverka med olika arbetslag, vilket sätter krav på god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och du bygger ditt utvecklingsarbete på analyser av tidigare resultat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi på Villanskolan sätter eleven i fokus, en syn du bör dela med oss. Vi ser gärna att du i din ansökan skriver några rader om vad du anser är det viktigaste komponenterna för att elevens lärande ska utvecklas.

Vi erbjuder dig;

- en arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas, både individuellt och tillsammans med dina kollegor.
- engagerade kollegor, både i Resursteamet och i arbetslagen.
- ett kvalitativt Elevhälsoteam.
- en välutvecklad IKT-miljö.
- fantastiska elever.
- och, sist men inte minst, en engagerad skolledning!

Välkommen till oss!


Anställningens omfattning

Tillträde: 2017-08-09 eller enligt överenskommelse.
Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden.

Ansökan

Referensnummer:   2:52/18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.