jobb just nu!

Kommunikatör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Arbetsuppgifter

Tjänsten är centralt placerad på kommunikationsenheten som tillhör servicestödet.
Du är en erfaren kommunikatör med specialistkunskaper inom kommunikationsrådgivning och strategisk kommunikation. Du är bekväm med att leda projekt och kan till exempel planera evenemang och närvaro vid mässor. Tjänsten innebär både strategiskt och operativt kommunikationsarbete på en liten enhet där vi ofta täcker upp för varandra.

Målet med kommunikationsenhetens verksamhet är att arbeta för att medborgarna och andra externa aktörer ska uppleva kommunens kommunikation som öppen, serviceinriktad, trovärdig och modern. Internt arbetar kommunikationsenheten för att ge ett kvalificerat kommunikationsstöd och tillhandahålla kanaler och verktyg så att kommunens värdegrund följs och kommuniceras både internt och externt.


I din roll utformar du kommunikationsplaner och bidrar med strategisk kommunikatörsrådgivning i en mängd olika projekt och frågor. Du arbetar också praktiskt med sociala medier, kriskommunikation, webbpublicering, textproduktion och enklare grafisk formgivning. Vidare ingår du i och/eller leder olika arbetsgrupper och nätverk. Du är en mycket god skribent som med lätthet författar alla slags texter och du har god förståelse för hur media fungerar.

Som person är du självständig, utvecklingsinriktad och har mycket god samarbetsförmåga. Du är duktig på att skapa goda relationer internt och externt. Du är leveransinriktad och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du kan lyssna, men du kan också förklara och fatta egna beslut. Du är bekväm med att tala inför andra och du genomför gärna utbildningar för små eller stora grupper. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar i arbetet. Du har förmåga att tänka innovativt och hitta lösningar på problem. Du är en person som gillar omväxling och som är flexibel. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Kvalifikationer

Universitets- eller högskoleutbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
Krav:
• Behärska svenska i tal och skrift mycket väl. Kunna uttrycka dig på ett enkelt och pedagogiskt sätt.
• Erfarenhet av strategisk kommunikationsrådgivning såväl som av att skriva kommunikationsplaner och att genomföra deras innehåll.
• Erfarenhet av att skriva nyhetstexter, pressmeddelanden etc.


Meriterande:

• Tidigare erfarenhet av att arbete som kommunikatör i en politiskt styrd organisation
• God kunskap i Adobe CC och Microsoft Office-programm

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A785361

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.