jobb just nu!

Specialpedagog Skoldatatek

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seArbetsuppgifter

Skoldatateket består av en medarbetare som organisatoriskt tillhör elevhälsan och även är en del av den centrala IKT-resursen. Du arbetar mot kommunens alla rektorsområden och deltar också i Skolornas IKT-grupp där alla verksamheter är representerade och centrala riktlinjer utformas. Du har din arbetsplats i väl utrustad och modern miljö på Resurs för IKT. Där har du nära kontakt med kollegor som arbetar med skolutveckling och därmed goda möjligheter att aktivt delta i utvecklingsfrågor som t ex analys av resultat och lärmiljö med hjälp av ett digitalt verktyg, DigiLys.

Skoldatateket vänder sig till skolpersonal som undervisar elever i behov av särskilt stöd, elever med koncentrationssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter eller andra typer av funktionsnedsättningar. Skoldatateket är en resurs i kommunens skolutveckling och är en del av kommunens elevstöd med fokus på IKT-användning. Du kommer att ha ett viktigt uppdrag i att omvärldsbevaka utvecklingen inom ditt område och vid behov även ansvara för korttidslån av olika specialinriktade verktyg.
Du kommer att ingå i ett regionalt nätverk för Skoldatatek och ha nära kontakt med SPSM. Utbildning och kompetensutveckling för personal och elever ingår i tjänsten. Du ansvarar för spridning av information och instruktioner till all personal genom lärplattform och blogg. Du kommer också att, tillsammans med centrala IT-funktioner, ha ansvar för kontakt och avtal gentemot leveranterör av alternativa verktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill medverka till att utveckla inkluderande lösningar och tillgänglighet för elever i behov av stöd. Du drivs av en stark vilja att bidra till att alla elever ska få goda möjligheter att lära och utvecklas i skolan. Du är en erfaren specialpedagog med lärarexamen för grundskola. Du har goda kunskaper om alternativa verktyg och specialpedagogiska träningsprogram. Du är intresserad av den digitala utvecklingen och har relevant teknisk kompetens inom området. Du är väl förtrogen med olika operativsystem (Windows, iOS, OS-X, Chrome-OS) och molntjänster. I Ängelholms skolor använder vi förutom Officepaketet och lärplattformen Fronter även G-sviten (Google) som pedagogiskt verktyg.
Du har lätt att uttrycka dig både skriftligt och muntlig och håller gärna föreläsningar och inspirationstillfällen både i mindre grupper och i stora forum. Du är kreativ, initiativrik och ansvarsfull, trygg i ditt självledarskap och arbetar lika bra på egen hand som i samarbete med andra.

Vi ser fram emot din ansökan!

Körkort och egen bil krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt ök.
80 %

Ansökan

Referensnummer:   A737258

Gör ansökan

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Medtag utdrag om du blir kallad till intervju. Em den 10 januari är reserverad för anställningsintervjuer.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.