jobb just nu!

Enhetschef till Boendeenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seArbetsuppgifter

Ängelholms kommunorganisation är indelad i tre olika huvuduppdrag, Lärande & familj, Hälsa och Samhällsutveckling. Därtill finns en ledningsstab, servicestöd och agila arenor för utveckling & service.

Vi söker nu en enhetschef för boendeenheten till vårt huvuduppdrag Lärande och familj.

Huvuduppdraget Lärande och familj har formats utifrån behovet att skapa en större helhet kring familj och skola. Genom att fläta samman det sociala arbetsfältet med kommunens utbildningsverksamhet skapas bättre förutsättningar för att både arbeta förebyggande och tillfredsställa medborgarnas behov.

Individ och familjeomsorgen är en del av Lärande och familj och består av fem enheter; integration, försörjningsstöd, boende, stöd och behandling samt utredningsenhet.

Som enhetschef för boendeenheten har Du det övergripande ansvaret för verksamhetsområdena boendesamordning och förvaltning samt boendestöd. Boendestöd omfattar olika stödinsatser till personer upp till 65 år. Boendesamordning och förvaltning ansvarar för att förvalta, utöva tillsyn i kommunens lägenheter samt erbjuda olika boendeformer. I uppdraget ingår också hantering av lagen om bosättning.

Till stöd kommer Du att ha en biträdande enhetschef med särskilt ansvar för boendestödet. Organisatoriskt är Du direkt underställd Verksamhetschefen för Individ och familjeomsorgen och ingår i IFO:s ledningsgrupp.

I uppdraget som enhetschef för boendeenheten ingår att Du:

• ansvarar för att utifrån aktuell lagstiftning och givna politiska ramar planera, leda, samordna, följa upp och utveckla den verksamhet som bedrivs.
• ansvarar för att genom ett långsiktigt och strategiskt arbetssätt skapa struktur, sammanhang med tydliga framtidsvisioner för enheten utifrån lagstiftade och politiska krav.
• ansvarar för att utifrån aktuell lagstiftning och givna politiska ramar planera, leda, följa upp och utveckla enhetens ansvarsområe.
• ansvarar för att beslut som tagits på förvaltnings- och enhetsnivå kommuniceras och följs.
• är väl förtrogen i de regler, lagar och arbetsmetoder som styr enhetens arbete.
• informerar och samverkar med anhöriga, samverkanspartner, förvaltningar och andra myndigheter.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• Du ska ha ledarskapsutbildning och erfarenhet av att leda.
• Du arbetar självständigt och flexibelt med god förmåga till samarbete.
• Du har förmåga till nytänkande och att engagera medarbetarna i utvecklingsarbetet.
• Du har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt och kan se helhetsperspektiv
• Har kunskap inom hyreslagstiftningen, då tjänsten innehåller Boendesamordning och förvaltning av socialtjänstens hyreslägenheter samt kännedom om lagar som styr verksamheten tex Socialtjänstlagen.
• Du har ett genuint intresse för att utveckla verksamheten till att möta målgruppens behov på ett tillfredsställande sätt.
• B-körkort krävs
• Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: 19 februari 2018, eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar årsarbetstid.

Ansökan

Referensnummer:   2:155/17

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.