jobb just nu!

Modersmålslärare i Kurdiska

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seModersmålslärare och studiehandledare i Ängelholms kommun organiserar under Språkcentrum, som är en central enhet. Härifrån organiseras modersmålsundervisningen för kommunens grundskolor. Studiehandledning beställs utifrån skolornas behov och själva arbetet genomförs på olika skolenheter i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som modersmålslärare i Kurdiska.

I dina arbetsuppgifter som modersmålslärare ingår att undervisa eleverna i deras modersmål utifrån skolans styrdokument. Från årskurs 6 betygsätter du eleven enligt ämnets kunskapskrav. Som lärare ska du aktivt arbeta med värdegrundsarbetet enligt våra läroplaner. Kartläggning av elevens kunskaper kan bli en del i arbetet med eleverna. Även prövningar inom modersmålet kan ingå.

I dina arbetsuppgifter som modersmålslärare ingår även studiehandledning på modersmålet. Som studiehandledare ingår att i samarbete med elevernas övriga lärare och pedagoger, handleda nyanlända elever, utifrån kursplaner och kunskapskrav i skolans samtliga ämne. Vid behov är du även behjälplig med översättning under elevmöten samt vid överförande av information mellan skola och elev/hem. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument och kunna omsätta dessa i det praktiska arbetet.

Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under terminen. Undervisningen sker på olika skolor i Ängelholms kommun.

Kvalifikationer

Lärarexamen och goda kunskaper i svenska såväl muntligt som skriftligt. Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i modersmålet. För tillsvidaretjänster gäller krav på svensk lärarexamen alternativt utländsk lärarexamen som bedömts likvärdig med svensk enligt Högskoleverket. Har du dessutom svensk lärarlegitimation är detta meriterande.

Då arbetet sker ute på många olika skolenheter har du en god samarbetsförmåga och lätt att skapa kontakter. Du förväntas att ta en aktiv del i utvecklingsarbetet kring modersmålsundervisning och studiehandledningen via Språkcentrum. Du har god datorvana. Körkort och egen bil är i många fall en förutsättning för att ta dig mellan olika enheter.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Deltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningsintervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. Anställning görs när lämplig person hittas.
Omfattning: 40 %.
Varaktighet: Tidsbegränsad anställning 170810-180618 (med goda förutsättningar till tillsvidareanställning).

Ansökan

Ansök senast:   2017-07-31

Referensnummer:   2:100/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Christina Falk
Rektor Språkcentrum
0431-87000

christina.falk@engelholm.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-87000

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.