jobb just nu!

Socialsekreterare för placerade ungdomar

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seÄngelholms kommun har byggt en unik organisation fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd.

Utredningsenheten inom Individ- och familjeomsorgen ingår i huvuduppdraget Lärande och familj.

Utredningsenheten består av en enhetschef samt en biträdande enhetschef, socialsekreterare för barn- och ungdom, vuxen och LSS-handläggare. Utredningsenheten med respektive myndighetsutövning är separerad från öppenvård och annan verkställighet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten tillhör barn- och ungdomsgruppen som består av mottagning, utredare och barnsekreterare. Du kommer att ingå i barnsekreterargruppen. Tjänsten innebär uppföljningsansvar för framför allt placerade ungdomar samt ungdomar som får vård genom hemmaplanslösningar. Vi strävar efter att ge familjer stöd i ett tidigt skede och så långt det är möjligt på hemmaplan. För att lyckas med detta samverkar vi med andra, t ex myndigheter och organisationer inom och utanför kommunen.

Barnsekreterargruppen har ett nära samarbete med familjehemssekreterare och vårdsamordnare. Tjänsten innebär stor variation med många dagsresor då möten och uppföljningar oftast sker där ungdomen är placerad.

Kvalifikationer

- Vi söker dig som har socionomutbildning.
- Vi söker dig som är engagerad och har några års erfarenhet från myndighetsutövning gällande socialtjänstens olika verksamhetsområden och specifikt gällande barn- och ungdom.
- Du är väl förtrogen med gällande lagstiftning.
- Du arbetar självständigt och flexibelt med god förmåga till samarbete.
- Du har förmåga till nytänkande i utvecklingsarbete. Du har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt samt helhetsperspektiv.
- Du är tydlig, strukturerad, kommunikativ, flexibel och prestigelös i kontakterna med andra människor.
- Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
- Erfarenhet av att arbete enligt BBIC är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi arbetar löpande med urval och intervjuer.
Körkort fordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse.

Vi tillämpar årsarbetstid och provanställning.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-20

Referensnummer:   A705263

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Marianne Sjunnesson
Enhetschef, Utredningsenheten
0431-46 95 47

marianne.sjunnesson@engelholm.se
Jessica Svensson
Biträdande enhetschef, Utredningsenheten
0431-46 95 48

jessica.svensson@engelholm.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-87000

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare tjänster kopplat till rekrytering.