jobb just nu!

Skolkurator

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seArbetsuppgifter

Som skolkurator kommer du att stödja och samtala med elever utifrån deras skolsociala situation. I arbetet ingår även att handleda och vara stöd för övrig skolpersonal. Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande på individ- grupp- och organisationsnivå. Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam. Teamet samverkar med skolans pedagoger och övrig personal för att främja elevernas hälsa och lärande. Samverkan sker även med andra instanser såsom socialtjänst, habilitering och BUP.
Du kommer att ingå i elevhälsans skolkuratorsgrupp som träffas regelbundet och även har gemensam handledning och kompetensutveckling. Du är fysiskt placerad på Nyhemsskolan och är anställd av elevhälsan. Du har tillgång till egen bil.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du har ett eget driv och kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du sätter eleven i fokus och har lätt att se möjligheter. Som person är du trygg, flexibel, positiv och har god samarbetsförmåga.

Du har erfarenhet av arbete som skolkurator och kunskap och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd eller är en erfaren socialsekreterare som är nyfiken på socialt arbete i skolan.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt ök.
75 %

Ansökan

Referensnummer:   A735301

Gör ansökan

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Medtag gärna detta vid en ev anställningsintervju. Tid för anställningsintervjuer är reserverad på fm den 19 december.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.