jobb just nu!

Föreståndare till HVB-boende för ensamkommande barn- och ungdomar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Arbetsuppgifter

Inom Integrationsenheten finns idag fyra HVB-hem och ett stödboende för ensamkommande barn och ungdomar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och stimulerande arbete tillsammans med kreativa, lösningsfokuserade medarbetare och ambitiösa, målmedvetna ungdomar. Du kommer att ha arbetsmiljö, - och personal-, och brandskyddsansvar, samt administrativa arbetsuppgifter.

Som föreståndare ansvarar du bland annat för
• att arbetet på boendet utförs med respekt för den enskilde
• att arbetet organiseras så att ungdomarna får den vård och omsorg de behöver utifrån deras individuella behov
• att personalen har den utbildning och erfarenhet som krävs
• att arbetet utförs och utvecklas efter den lagstiftning som styr verksamheten
• att det finns en god arbetsmiljö på boendet
• att planera, samordna, utveckla, följa upp och leda den dagliga verksamheten i boendet

Du kommer även att samverka med interna och externa aktörer som myndigheter, gode män, ställföreträdande vårdnadshavare, sjukvård, skola mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom socialt eller pedagogiskt arbete och som har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och/eller ledarskap. Du ska ha körkort B.

Meriterande är
- erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar i utsatta situationer
- erfarenhet av arbete i HVB-hem
- kunskap och kännedom om den lagstiftning som styr verksamheten
- dokumentationsvana
- erfarenhet av arbete med leanverktyg

Personliga egenskaper
Vi ser att du är välorganiserad, har en drivande och uthållig personlighet, är bra på att prioritera och kan få dina medarbetare att sträva, och arbeta, mot samma mål. Du är lyssnande och kan ta fram olikheterna som en styrka i arbetslaget. Du skall tycka om att arbeta i och leda team samt ha viljan att genom dialog och samarbete, tillsammans med personal och ledning, utveckla verksamheten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt vid god förmåga att samarbeta, entusiasmera, utveckla och samverka. Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen och erbjuder dig en rökfri arbetsplats, friskvård, kompetensutveckling och ett gott arbetslag.

Anställningens omfattning

Grav. Vik 1 år med möjlighet till förlängning Tjänsten tillsätt under förutsättning att erfordliga beslut tas.

Ansökan

Referensnummer:   A745046

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Beställ gärna utdrag ur belastningsregistret för HVB i samband med att du söker tjänsten på
www.polisen.se

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna kan komma att ske löpande