jobb just nu!

Socialsekreterare i Fältgruppen

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seVi är en rökfri kommun.

Fältgruppen, är en del av Stöd-och behandlingsenheten som tillhör huvuduppdrag Lärande-och familj.

Arbetsbeskrivning

Fältgruppen i Ängelholms kommun består idag av tre socialsekreterare och vi ska nu utöka med en fjärde tjänst. Fältverksamheten har en egen lokal centralt i Ängelholm.
Fältgruppen i Ängelholm är en uppsökande och förebyggande verksamhet som vänder sig till ungdomar mellan 12-18 år. Att vi arbetar uppsökande innebär att vi finns i de offentliga miljöer där ungdomarna befinner sig. För att möta ungdomar i deras miljöer arbetar vi dagtid, eftermiddagar, kvällar och vissa helger. Vi tar kontakt och skapar relationer som bygger på frivillighet, tillit och respekt för ungdomars integritet. Tjänsten som socialsekreterare i fältgruppen innebär professionellt socialt arbete utifrån tre nivåer: strukturell-, grupp- och individnivå. Det ingår stödjande och motivationshöjande arbete, verkställande av ungdomstjänst och medlingsverksamhet. Fältgruppen leder också gruppverksamhet för ungdomar. Ängelholms fältgrupp är inne i ett spännande utvecklingsskede och du som kommer till oss kommer att vara delaktig i utformandet av verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är viktigt att du har ett stort intresse för att arbeta med ungdomar. Yrkes- och livserfarenhet inom området är en förutsättning för tjänsten.
Du ska vara väl insatt i samhälls- och kommunalfrågor. Stort värde sätts på samarbetsförmåga, du behöver också kunna planera och strukturera ditt arbete. För arbetet krävs god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska vara en trygg och ansvarsfull person, kreativ samt flexibel och besitta en god förmåga att skapa kontakt och relationer. Du ska även ha vana vid att leda grupper. Utbildning i Repulse är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Datorvana och körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
100%

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-30

Referensnummer:   A674697

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.
Dagtid först och främst men viss kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Vi tillämpar årsarbetstid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Thomas Björklund
Socialsekreterare i Fältgruppen
0431-46 95 82

thomas.bjorklund@engelholm.se
Åsa Williamsson
Socialsekreterare i Fältgruppen
0431-46 95 09

asa.williamsson@engelholm.se
Claudia Alas
Socialsekreterare i Fältgruppen
0431-46 95 23

claudia.alas@engelholm.se
Fackliga företrädare
Håkan Af Uhr
Akademikerförbundet SSR
0431-87000

hakan.afuhr@engelholm.se
Marina Öthander
Vision
0431- 870 00

marina.othander@engelholm.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare tjänster kopplat till rekrytering.