jobb just nu!

Vi söker krisberedskapssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se

Nu söker vi ny krisberedskapssamordnare. Ett alltmer mer komplext och sårbart samhälle ställer stora krav på landets kommuner när det gäller att arbeta preventivt för att undvika kriser och olyckor samt att planera för att minska skadeverkningarna av dessa. Som krisberedskapssamordnare arbetar du med att stärka samhällets förmåga vid stora olyckor, allvarliga kriser och inför höjd beredskap.

Arbetsuppgifter

Krisberedskapssamordnaren driver krisberedskapsarbetet mot hela kommunens organisation och är ett stöd för enskilda verksamheters arbete. Arbetet grundar sig i kommunens ansvar enligt Lag (2006:544) om extraordinära händelser (LEH) och inbegriper exempelvis risk- och sårbarhetsanalyser, beredskapsplanering samt övning och utbildning. Även hantering av budget ingår. Krisberedskapssamordnaren arbetar också med olycksförebyggande arbete enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor (LSO).

Kvalifikationer

Vi söker i första hand en civilingenjör i riskhantering eller annan likvärdig högskoleutbildning. Tidigare erfarenhet av arbete enligt LEH samt i offentlig verksamhet är meriterande men inget krav. Då resor förekommer i tjänsten krävs det att du har körkort för personbil.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för krisberedskap och vill arbeta i en modern och agil organisation med medborgarnas bästa i fokus. Vi tror att du har god analytisk förmåga och kan planera och prioritera ditt arbete. Du är en god pedagog och har kompetens att driva utvecklingsarbete tillsammans med andra. I Ängelholm har samarbete både inom kommunen och tillsammans med andra aktörer högsta prioritet.

Svenskt medborgarskap är ett krav eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Referensnummer:   A762469

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.