jobb just nu!

Miljöinspektör

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Miljö och bygg är en av verksamheterna inom huvuduppdrag Samhälle. Vi arbetar, tillsammans med politikerna i myndighetsnämnden, för att Ängelholmarna ska ha förutsättningar för att leva och må bra både nu och i framtiden. Vi är indelade i en miljöenhet och en bygglovsenhet, och vi är ett gäng på runt 35 personer som väntar på att få välkomna dig som vår nya kollega!

I huvuduppdrag Samhälle formar vi en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Vi arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli ”Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör”.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli en av miljöenhetens experter inom miljöbalksområdet? Vi söker främst dig som har kompetens inom lantbruksområdet eller har arbetat med tillsyn på avlopp. Eller är du kanske expert inom områdena fordonsservice, skjutbanor, nedskräpning eller har du extra goda kunskaper om buller? I tjänsten ingår tillsyn inom miljöskydds- och hälsoskyddsområdet, och det finns stora möjligheter att anpassa tjänsten efter dina kvalifikationer.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig eller teknisk utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du bör ha erfarenhet av myndighetsarbete i form av tillsyn och handläggning. Du bör också ha god kunskap om miljöbalken för att rätt kunna bedöma störningar och risker för människors hälsa och miljön.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är ansvarstagande och resultatinriktad och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha ett gott, professionellt bemötande i dina kontakter med företagare och privatpersoner. Du är självständig i ditt arbete och tycker om att arbeta i team. Samarbete och förebyggande arbete är viktigt för dig.

B-körkort är ett krav men kommunen tillhandahåller bil.
Du bör ha jobbat inom en politiskt styrd verksamhet och ha erfarenhet av handläggning och tillsyn enligt miljöbalken. Branschkunskap inom något av de efterfrågade områdena är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-29

Referensnummer:   A718122

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.
Vi tillämpar årsarbetstid vilket ger dig utrymme för en flexibel förläggning av din arbetstid inom ramen för vad dina arbetsuppgifter tillåter.

Kontakt

Kontaktperson
Rune Liljenberg
Miljöchef
0431-46 82 82

rune.liljenberg@engelholm.se
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Stensson
Vision
0431-46 82 43

ann-sofie.stensson@engelholm.se
Elaine Rydberg
Naturvetarna
0431-46 82 48

elaine.rydberg@engelholm.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt alla kontakter från bemannings- och rekryteringsföretag samt från försäljare av ytterligare jobbannonser!