jobb just nu!

Specialpedagog/lärare i specialpedagogisk funktion åk 4-6

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Söndrebalgs skola ligger i den lilla landsorten Hjärnarp i Ängelholms kommun. Skolan har en central plats i orten och ett starkt positivt föräldraengagemang! Skolan har ca 400 elever F-9 och ett 60-tal drivna pedagoger. Sammanhållningen på arbetsplatsen är stark och det finns ett tydligt utvecklingsfokus och kollegialt lärande. Vi har som gemensam ambition att skapa en hållbar arbetsmiljö med mycket plats för skratt och glädje! Det ska helt enkelt vara härligt och inspirerande att arbeta på Söndrebalgs skola!

Önskar du besöka skolan eller veta mer om tjänsten innan du formulerar din ansökan är du välkommen att kontakta skolans rektor, Daniel Nilsson, på telefon: 0706-588802

Arbetsbeskrivning

Till vårt mellanstadium söker vi en lärare som vill vara den som gör det där lilla extra för arbetslagets elever i behov av särskilt stöd, som med påhittighet och energi ”boostar” de som elever har det kämpigt och någon som blir lycklig av att få ha pedagogiska diskussioner om upplägg för arbetslagets elever, med sina arbetslagskollegor!

Kanske har du mångårig erfarenhet och specialpedagogutbildningen tryggt förankrad i beprövad erfarenhet, men söker någonting nytt?

Kanske är du läraren som funderat på att det vore spännande och intressant att arbeta i en annan roll inom skolan, men vill prova på ett uppdrag innan utbildning?

Vägarna till oss är många och oavsett hur din ser ut, bör du söka!

Hos oss får du en arbetsplats med en tro på kollegial kraft och fokus på hållbarhet. Som specialpedagog ingår du i ett av skolans fyra arbetslag, men är samtidigt också en del av skolans elevhälsoteam. De andra arbetslagens specialpedagoger är naturliga samarbetspartners och det är ni tillsammans som leder elevhälsoteamet.

Skolan har fina traditioner av att lyckas med eleverna och deras resultat. De senaste åren har 100% kommit in på sina gymnasieval i åk 9. Ett resultat av ett beslutsamt arbete av våra engagerade lärare hela vägen från f-9. Vi hoppas hitta en kollega med stort engagemang som kan bidra till vår lagkänsla och vårt utvecklingsarbete!

Kvalifikationer

• Du ska vara legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska och/eller matematik.
• Du ska kunna självständigt ta ansvar för ett spec.uppdrag, men samtidigt sträva efter ett gott samarbete med skolans övriga professioner.
• Du ska kunna axla ett tydligt ledarskap i förhållande till eleverna och vara en positiv förebild och kontakt oavsett sammanhang
• Du ska trivas i arbetslagsformatet där kollegor gemensamt tar ansvar för olika frågor
• Du ska ha kunskap om undervisning av unga med olika funktionshinder och hur man kan arbeta med extra anpassningar
• Du ska kunna etablera goda kontakter med vårdnadshavare och externa kontakter


• Det är meriterande med erfarenhet från arbete med elever åk 4-6
• Det är meriterande med erfarenhet av undervisning av barn med olika funktionshinder och extra anpassningar
• Det är meriterande med erfarenhet av arbete med pedagogiska kartläggningar och upprättande av åtgärdsprogram.
• Det är meriterande om du är van att arbeta i utvecklingsprocesser på både arbetslags- och skolnivå

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: efter överenskommelse, dock senast läsåret 2018/2019.

Vi tillämpar löpande urval och kommer kalla till intervju inom ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-15

Referensnummer:   2:146/17

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Daniel Nilsson
Rektor
0431-87000
0706-588802
daniel.nilsson3@engelholm.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-870 00

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.