jobb just nu!

Chef för kart- och mätenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Vi är 40 anställda inom verksamheten för Arkitektur och Teknik där enheten Kart och Mät ingår. Vi söker nu en ny enhetschef till Kart och Mätenheten. Enheten består idag av sju medarbetare som arbetar med olika områden inom inmätningar (t.ex. nybyggnadskartor, förberedelse för förrättningar, arbeten för detaljplaner, VA-ledningar, projekteringar mm), utsättningar (hus, vägar, gränser, ledningar mm) samt olika typer av kartor, vägdatabas, byggnads- adress- och lägenhetsregister mm.

Vi har ett nära samarbete med övriga enheter och verksamheter inom kommunen, men även externa organisationer så som Lantmäteriet och andra kommuner. Enheten har ett samarbetsavtal med Båstad kommun gällande mätning och databashantering.


Arbetsuppgifter

Som Kart- och Mätchef ansvarar du för att leda, förvalta och utveckla kart- och mätfrågorna i kommunen. Du jobbar målinriktat med att säkerställa ett framgångsrikt genomförande och leverans av uppdragen och arbetar tillsammans med den interna organisationen och externa sammarbetspartner för att ge bra service till kund.

Du företräder enheten i förhållande till politiskorganisation och upprätthåller ett förtroendefullt samarbete och har ett gott bemötande till andra verksamheter inom kommunen, externa sammarbetspartner och med kunder.

Utveckling av vår teknik och våra arbetsmetoder är viktigt, varför du även ansvarar för förändringsarbete vid behov.
I arbetsuppgifterna ingår verksamhetsplanering samt budget- och personalansvar.

Som Kart- och Mätchef rapporterar du direkt till chef för Arkitektur och Teknik och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en tydlig ledare som skapar förtroende och har god samarbetsförmåga med såväl externa parter som interna i organisationen. Du är välorganiserad och bra på att prioritera och planera – och har realistiska tidsplaner. Du ser även till att utvärdera och följa upp resultatet av arbetet, till exempel ekonomiskt.

För att lyckas i tjänsten skall du vara lyhörd och kunna skapa ett öppet arbetsklimat med delaktighet, där medarbetares kompetenser kommer till sin rätta och stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem.
Att du är intresserad av och öppen för utveckling inom verksamhetens tekniska område är en förutsättning.

Du skall ha mångårig erfarenhet av liknande verksamhet inom kart- och mätfrågor. Erfarenhet som chef med tillhörande ekonomi-, verksamhets- och personalansvar samt erfarenhet från en politiskt styrd organisation är meriterande. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning inom exempelvis bygg eller civilingenjör samhällsbyggnad/lantmäteri eller motsvarande utbildning.

Anställningens omfattning

Chefsuppdraget är tidsbegränsat under fem år med en tillsvidareanställning som grundanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A741385

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.