jobb just nu!

Socialsekreterare/Utredare inom Barn och Ungdomsgruppen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seFrån och med januari 2014 har Ängelholms socialförvaltning valt att separera områdena myndighetsutövning och öppenvård/verkställighet. Individ och familjeomsorgen tillhör huvuduppdraget Lärande och familj och består av fem enheter; integration, försörjningsstöd, boende, stöd och behandling samt utredningsenhet. Individ och familjeomsorgen leds av en verksamhetschef tillsammans med fem enhetschefer och biträdande enhetschefer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra utredningsenheten där mottagningssekreterare, utredare och barnsekreterare arbetar under ledning av enhetschef och biträdande enhetschef.

Du kommer att arbeta med utredningsarbete av barn och unga. Du kommer också att arbeta med uppföljning för barn och ungdomar i öppna insatser. Vi strävar efter att ge familjer stöd i ett tidigt skede och så långt det är möjligt på hemmaplan. För att lyckas med detta samverkar vi med andra, t ex myndigheter och organisationer inom och utanför kommunen.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som har socionomutbildning.
• Vi söker dig som är engagerad och har erfarenhet från myndighetsutövning gällande
socialtjänstens olika verksamhetsområden och specifikt gällande barn- och ungdom.
• Du arbetar självständigt och flexibelt med god förmåga till samarbete.
• Du har förmåga till nytänkande i utvecklingsarbete. Du har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt samt helhetsperspektiv.
• Du är tydlig, strukturerad, kommunikativ, flexibel och prestigelös i kontakterna med andra
människor.
• Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift.
• Erfarenhet av att arbeta enligt BBIC är meriterande
B-körkort krävs.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar årsarbetstid och provanställning.

100%

Ansökan

Referensnummer:   A639476

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.