jobb just nu!

Kontaktperson

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Arbetsuppgifter

Kontaktperson är ett personligt stöd som kan beviljas om man har en funktionsnedsättning eller om den enskilde saknar närstående och socialt kontaktnät och inte själv har förmåga att ta kontakt med andra. Man kan få detta stöd både från Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).
Att ha uppdrag som kontaktperson innebär att du ska vara en medmänniska som kan underlätta och ge stöd till den enskilde att leva ett självständigt liv genom att minska social isoleringen och att stimulera till en aktiv fritid samt ge råd i vardagssituationer. Tillsammans gör ni saker som till exempel att samtala, besöka caféer, annan aktivitet.
Vi söker kontaktpersoner till flera kunder som har behov av social gemenskap och upplever ensamhet. Vi söker dig som vill göra skillnad och finnas till för en annan person.

För uppdraget utgår arvode och ersättning för omkostnader enligt SKL:s rekommendationer.

Kvalifikationer

Kontaktperson är ett frivilliguppdrag och ingen anställning. Ingen erfarenhet krävs, men stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi kräver utdrag ur Belastningsregistret, beställs på länk nedan:
https://polisen.se/Skane/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Har du frågor kan du kontakta någon av LSS/SoL- handläggarna via Kundtjänst på telefon:
0431-87000.

Marianne Åhs
Sofie Lissvall
Laura Toft
Maria Emmertz

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A768030

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.