jobb just nu!

Vik skolkurator

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seElevhälsan är organisatoriskt placerad i huvuduppdraget Lärande och familj. Elevhälsan består av PPR (pedagogisk & psykologisk resursteam), skoldatatek, skolkuratorsgrupp, medicinsk resurs och skolresurs. Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom hälsofrämjande och förebyggande insatser. I det individuellt riktade arbetet har elevhälsan ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling. Elevhälsan har i uppdrag att verka för förbättrad samverkan med andra verksamheter som arbetar med barn och ungdomar.

Arbetsbeskrivning

Som skolkurator kommer du att stödja och samtala med elever utifrån deras skolsociala situation. I arbetet ingår även att handleda och vara stöd för övrig skolpersonal. Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande på individ- grupp- och organisationsnivå. Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam. Teamet samverkar med skolans pedagoger och övrig personal för att främja elevernas hälsa och lärande. Samverkan sker även med andra instanser såsom socialtjänst, habilitering och BUP.
Du kommer att ingå i elevhälsans skolkuratorsgrupp som träffas regelbundet och även har gemensam handledning och kompetensutveckling. Du är fysiskt placerad på flera skolor i kommunen, men tillhör organisatoriskt den centrala elevhälsan. Det är därför av vikt att du har tillgång till egen bil.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du har ett eget driv och kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du sätter eleven i fokus och har lätt att se möjligheter. Som person är du trygg, flexibel, positiv och har god samarbetsförmåga.

Du har erfarenhet av arbete som skolkurator och kunskap och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd eller är en erfaren socialsekreterare som är nyfiken på socialt arbete i skolan.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid / deltid

Tillträde:   2017-08-10

Tidsbegränsad till: 2017-12-31

75 - 100%

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-09

Referensnummer:   A675752

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Anna Ristovska
verksamhetschef elevhälsan
0431 - 46 88 51

Facklig företrädare
Kristina Holmberg-Gustavsson
Skolkurator
0431 - 46 88 88

Övrigt

Anställningsintervjuer kommer att hållas den 19 maj. För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Medtag detta vid intervjun.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.