jobb just nu!

Sommarvikariat Vårdare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholms kommun är belägen i Skånes vackraste del kring Skälderviken. Kommunen har 40 000 invånare och människor lockas hit av natur, kultur, trygghet och en stor framtidsoptimism. Ängelholms kommuns värdegrund vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft. Ängelholm har ett brett näringsliv och ett mycket gott företagsklimat. Såväl den kommersiella som offentliga servicenivån är hög och kommunen ingår i en synnerligen dynamisk region i nordvästra Skåne.

Ängelholms kommun befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och från och med den 1 januari 2015 har vi en helt ny organisation – Sveriges första utvecklings- och serviceorganisation inom den kommunala sektorn. I den är medborgarnas behov utgångspunkten och i den pågår ett ständigt förbättringsarbete av den kommunala servicen. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och servicestöd. Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Arbetsuppgifter

Verksamhetsområde Funktionsstöd söker sommarvikarier för arbete som vårdare i gruppbostad och psykiatriboende.

Verksamhetsområde Funktionsstöd är till för personer som har en funktionsnedsättning och som tillhör personkretsen enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. En funktionsnedsättning är en nedsättning av fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsförmåga, som uppstått till följd av en medfödd eller förvärvad skada.

Vårdare i gruppbostad:
Att arbeta som vårdare innebär att stödja en människa i hans eller hennes vardag.
Dina arbetsuppgifter varierar beroende på våra brukares behov eller önskemål. Du arbetar på en gruppbostad samt följer med på olika aktiviteter. Utifrån brukarens behov är du behjälplig med personlig hygien, hushållsarbete samt vardagliga sysslor.

Välkommen med din ansökan omgående! Intervjuer sker löpande.
Både brukare och personal ser fram emot att träffa dig!

Kvalifikationer

Du ska vara positiv, hjälpsam och ha stort tålamod! Du behöver vara lyhörd för andra människors önskemål och ha en positiv inställning till att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Du ska vara initiativtagande och flexibel samt kunna arbeta ensam såväl som i grupp. Du ska vara stresstålig och ha ett trevligt bemötande mot Dina medmänniskor.

Tillgång till egen mobiltelefon krävs då bokning av arbetspass sker via sms.

Dag- och kvällspass, dygn samt vaken natt förekommer inom verksamheten.
-Undersköterskeutbildning
-Vårdarutbildning
-Omvårdnadsprogrammet
-Barn-och Fritidsprogrammet
-Pedagogisk utbildning
-Socialpsykiatri
-Personlig assistentutbildning.

Meriterande att ha:
-erfarenhet av lyft och förflyttningsteknik -kunskap/erfarenhet av psykiska funktionsnedsättningar och demens
-hot- och våldutbildning/erfarenhet
-pedagogiskt förhållningssätt.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A536935

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.