jobb just nu!

VA-ingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Bli en samhällsbyggare! Jobba i huvuduppdrag Samhällsutveckling i Ängelholm! Var med oss när vi långsiktigt formar en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Samhällsutveckling arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Med en nyligen genomförd omorganisation har vi rustat oss för att möta de förväntningar som ställs på oss. Vi är ca 350 personer som totalt omsätter 500 miljoner kronor i ett hundratal pågående projekt inom våra olika områden. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli ”Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör”.Arbetsuppgifter

Ängelholm kommuns VA-enhet består idag av två avdelningar, VA-Ledningsnät och VA-Verken (reningsverk och vattenverk), med totalt 18 medarbetare.

Ängelholms kommun är inne i en expansiv fas med många kommande utbyggnadsområden där VA-enheten har en central roll att skapa en fungerande infrastruktur. Vi söker därav en VA-ingenjör som huvudsakligen kommer att arbeta som teknikansvarig i olika VA-projekt.
Projekten kommer vara av större och mindre karaktär och du kommer själv att driva en del mindre VA-projekt från utredning till entreprenad.
Detta innebär att du kommer att arbeta som beställarfunktion både mot vår Intraprenadavdelning, mot externa entreprenörer och konsulter. Du kommer även att ingå i olika projektgrupper som teknikansvarig för VA i större projekt.
Det är viktigt att Du är noggrann och har en god uppföljning på ditt arbete både tekniskt och ekonomiskt.
Samspelet med aktörer både inom och utom kommunen är av största vikt varför det är viktigt att Du tycker om att arbeta i olika konstellationer och team.

Va-enheten är även med i tidiga skeden vid framtagandet av detaljplaner. Du kommer således även att fungera som VA-ansvarig för vissa planer under hela planprocessen.

Tjänsten innebär mestadels kontorsarbete, men även arbete i fält kan förekomma. I ditt arbete kommer du att ha mycket kontakt med både entreprenörer, byggledare och projektledare varför det är viktigt att du trivs med att träffa nya människor.

Kvalifikationer

Lämplig utbildning är teknisk högskoleutbildning, ingenjörsutbildning väg- och vatten eller likvärdigt.
Erfarenhet av likande arbetsuppgifter är meriterande.
Du måste kunna arbeta självständigt och planera ditt egna arbete. Du bör vara van att arbeta i grupp samt ha en god agil förmåga. Då VA-enheten är en förhållandevis liten enhet är det viktigt att du fungerar bra i gruppen varför stor vikt kommer att läggas vid din personlighet.

*B***körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A752976

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.