jobb just nu!

Psykiatrisamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seArbetsuppgifter

Vi söker nu en psykiatrisamordnare till vårt huvuduppdrag Lärande och familj.

Huvuduppdraget Lärande och familj har formats utifrån behovet att skapa en större helhet kring familj och skola. Genom att fläta samman det sociala arbetsfältet med kommunens utbildningsverksamhet skapas bättre förutsättningar för att både arbeta förebyggande och tillfredsställa medborgarnas behov.

Målgruppen för Ditt arbete som psykiatrisamordnare är personer med psykiska funktionsnedsättningar och/eller psykisk sjukdom. Målgruppen kan omfatta alla åldrar.

Din tjänst som Psykiatrisamordnare tillhör organisatoriskt individ och familjeomsorgen men Du arbetar för hela huvuduppdraget och de verksamheter som ingår i detta.
Individ och familjeomsorgen är en del av Lärande och familj och består av fem enheter; integration, försörjningsstöd, boende, stöd och behandling samt utredningsenhet.

Verksamheten leds av en verksamhetschef tillsammans med fem enhetschefer och biträdande enhetschefer.

Kvalifikationer

Som psykiatrisamordnare har du mycket omväxlande arbetsuppgifter med många olika kontakter. Du fungerar som rådgivare och sakkunnig för målgruppen och du förväntas kunna hålla i vissa utbildningar inom huvuduppdraget för att därmed öka kompetensutvecklingen kring psykiatriområdet. Du kommer också att vara samordnare för olika utbildningssatsningar inom området.

Ängelholms kommun är delaktig i Psykiatrisatsningen som är en satsning för att öka inflytande och ge bättre vård, omsorg för personer med psykiskt ohälsa eller de som riskerar psykisk ohälsa. Ängelholm har gjort en lokal handlingsplan och Du kommer att ha ansvar för att ta fram, implementera och arbeta utifrån olika satsningar som behöver göras utifrån denna.

Du kommer även att vara vår kontaktperson till Sveriges kommuner och Landsting i psykiatrisatsningen. I linje med detta ska vissa uppgifter redovisas till Socialstyrelsen och detta ansvarar Du för.

Vi erbjuder ett varierande arbete med såväl kontakter med externa aktörer och naturligtvis kollegor inom såväl socialtjänsten och övriga verksamheter. Innehållet i tjänsten kan komma att fortlöpande revideras utifrån verksamheternas behov.

Vi söker Dig som har socionomexamen, sjuksköterska, beteendevetare eller har annan likvärdig utbildning Du behöver ha fördjupade kunskaper i socialpsykiatri alternativt kandidatexamen i socialpsykiatri.

Som person har du ett flexibelt och konsultativt arbetssätt och god förmåga i att uttrycka Dig i tal och skrift. Du arbetar effektivt och har lätt för att strukturera Ditt arbete. Du behöver kunna arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och kompetens.

Anställningens omfattning

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Omfattning: 75 %

Ansökan

Referensnummer:   2:150/17

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.