jobb just nu!

Förskolechef/rektor Södra Utmarken RO

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seÄr du utvecklingsinriktad och trivs i en dynamisk miljö? Är du kommunikativ och har förmåga att bygga goda relationer? Vill du vara med och leda Ängelholms skolor och förskolor? Har du siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och vill du utveckla verksamheten genom att arbeta aktivt med ständiga förbättringar? Då kanske du är vår nya förskolechef/rektor!

Till Södra Utmarkens RO söker vi ny kollega till vårt skolledarteam som består av 3 skolledare. Tjänsten är en delad förskolechef/rektorstjänst med uppdrag inom Junibackens förskola och åk f-2 med tillhörande fritidshem. Södra Utmarkens rektorsområde ligger i södra delen av Ängelholm i en fantastisk miljö nära skog och hav. Området omfattas av en F-6 grundskola med 350 elever med tillhörande fyra fritidshem och fyra förskolor. Vi har behörig personal i all vår verksamhet, vilket får till följd att vi kan hålla en mycket hög kvalitet i både förskola och skola. Vårt huvuduppdrag utgår från ett kunskaps- och värdegrundsarbete i nära samarbete med föräldrarna.

Arbetsbeskrivning

Som skolledare är du ansvarig för områdets samlade verksamhet, ekonomi och personal. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i skolledargruppen tillsammans med övriga skolledare. Du har det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet och resurseffektivitet. Du genomför uppdragen inom givna ekonomiska ramar. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier, samt arbetar för en god arbetsmiljö. Som skolledare arbetar du tätt tillsammans med dina kollegor för att stötta och leda verksamheten mot uppsatta mål. För att trivas inom Ängelholms förskolor och skolor är det viktigt att du känner dig hemma i våra värderingar: öppenhet, omtanke och handlingskraft.

”Du kommer att vara direkt underställd mig som skolledare och du får i din roll som förskolechef/rektor ett stimulerande och utmanande arbete att leda och utveckla Ängelholms förskolor och skolor. Därtill får du goda möjligheter till kontinuerlig individuell utveckling och stort inflytande på utvecklingen av morgondagens skola! Välkommen med din ansökan, hälsar Gunilla Ivarsson, t f verksamhetschef förskola grundskola”.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren pedagogisk ledare inom förskolan och skolan samt har pedagogisk högskoleutbildning och med fördel rektorsutbildning. Du har ett etiskt förhållningssätt som är väl förankrat i läroplanernas värdegrund och du sätter barnens och medarbetares lärande i fokus. Du har en god strategisk och analytisk förmåga att se verksamheternas skilda behov och en förmåga att åstadkomma konkreta resultat. Att följa upp, analysera och utvärdera samt se nästa steg i processen är en självklarhet för dig. För att lyckas i arbetet som skolledare behöver du vara drivande och förtroendeingivande med en tydlighet och förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. Som skolledare förväntas du ta initiativ och tillsammans med dina skolledarkolleger aktivt arbeta för att utveckla en god samverkan i ett 1-12 årsperspektiv med fokus på barns lärande. Du är lyhörd för arbetsrättsliga frågor och du bygger ditt ledarskap på ett starkt medskapande med personalen. Som chef ser du samverkan som ett grundläggande incitament för en framgångsrik utveckling över lång tid. Du har goda kunskaper inom IKT.

Som skolledare krävs det att du har social kompetens samt en förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är nyfiken och provar nya metoder och tar del av ny forskning för att utveckla verksamheten.

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

Välkommen med din ansökan redan idag!

Intervjuer sker med arbetsgivaren, fackliga organisationer samt personalrepresentanter och kommer att genomföras på Stadshuset i Ängelholm.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2018-01-08

Vårterminsstart 2018 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-06

Referensnummer:   2:109/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Gunilla Ivarsson
T f verksamhetschef förskola och grundskola
0431-46 87 31

gunilla.ivarsson@engelholm.se
Anna Bondesson
Rektor med områdesansvar
0431-46 85 82

anna.bondesson@engelholm.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-870 00

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.