jobb just nu!

Bibliotekarie 100 %

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seBiblioteken i Ängelholm ligger under Kultur och stad. Ängelholms kommun har nio bibliotek och en bokbuss. Vi har 28 medarbetare som är organiserade i tre team: barnteamet, vuxenteamet och supportteamet.
Ängelholm har nära samarbete med tio andra kommuner inom Familjen Helsingborg, med gemensam hemsida och katalog, lånekort och täta transporter av reserverade medier mellan biblioteken.
Tjänsten avser i huvudsak tjänstgöring på stadsbiblioteket i Ängelholm men även en dag i veckan på det integrerade folk- och skolbiblioteket i StrövelstorpArbetsbeskrivning

I grunden är det en generell och mångskiftande bibliotekarieroll du förväntas fylla. Du tillhör supportteamet och kommer utöver gemensamma uppdrag att ha särskilt ansvar för delar av bibliotekets kommunikation internt och externt (kontakt med kommunikationsavdelning, utformning av programblad och affischer, digital och tryckt skyltning i biblioteksrummet).

Kvalifikationer

Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du ska finna samarbete stimulerande, med såväl kollegor som olika lokala aktörer.
Arbetet kräver pedagogisk förmåga, lyhördhet, stresstålighet och att du är socialt smidig. Vi förutsätter grundläggande IT-kunskap och förmåga att lära sig nya system. Du ska med din kreativitet bidra till att biblioteksorganisationen hittar nya och spännande ingångar till arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-10-01

2017-10-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-31

Referensnummer:   A701676

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Schema.
Helg- och kvällstjänstgöring förekommer

Kontakt

Kontaktperson
Jonas Bolding
Bibliotekschef
0431-468901

jonas.bolding@engelholm.se
Facklig företrädare
Mia Brinck
DIK
0431-468900

mia.brinck@engelholm.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.