jobb just nu!

Havslivräddare Ängelholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Bli en samhällsbyggare! Jobba i huvuduppdrag Samhällsutveckling i Ängelholm! Var med oss när vi långsiktigt formar en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Samhällsutveckling arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Med en nyligen genomförd omorganisation har vi rustat oss för att möta de förväntningar som ställs på oss. Vi är ca 350 personer som totalt omsätter 500 miljoner kronor i ett hundratal pågående projekt inom våra olika områden. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli ”Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör”.Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som livräddare innebär att du vid ett nödläge ska kunna agera och hjälpa en nödställd, att bistå med hjälp vid lättare skador hos badgästerna och larma vid behov. Du ska kunna förflytta dig snabbt mellan tornen med utrustning, vilket ställer höga grav på grundläggande fysik.

Bevakning sker på fyra ställen i Skälderviken och i Vejbystrand under perioden från midsommar till mitten av augusti.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten måste du ha fyllt 18 år vid säsongen start. Du ska också ha Svenska Livräddningssällskapets Havslivräddarutbildning. Har du inte redan utbildningen så förbinder du dig genom din anställning att genomföra de utbildningstillfällen som anordnas under sommaren. I dessa fall står Ängelholms kommun för kurskostnaden. (Se http://www.tylosand.net/ för information om utbildningarna).

Som person behöver du vara öppen och ha en god känsla för service och bemötande. Ledarskapsförmåga, initiativförmåga och social kompetens är också viktiga egenskaper i uppdraget som livräddare.

Det är mertiterande om du har erfarenhet från liknande yrken och aktiviteter. Det är en fördel om du t.ex. har sjukvårdserfarenhet.

Rekryteringen görs utifrån en samlad bedömning av flera delar:
- Tidigare erfarenheter av likartade yrken och andra erfarenheter (görs utifrån ansökan)
- Fystester (simning och löpning)
- Sjukvårdsbana (för att bedöma grundläggande bemötande och social kompetens)
- Intervjuer

När du fått besked om att du gått vidare efter bedömning av ansökan kommer du att få besked om var och när testerna kommer att genomföras.

God simkunnighet

Anställningens omfattning

Tillträde:   2018-06-25

Tidsbegränsad till: 2018-08-12

Säsongsanställning på schemalagd arbetstid må – sö.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A753029

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Säsongsanställning på schemalagd arbetstid må – sö under aktuell period.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.