jobb just nu!

Pressansvarig kommunikatör

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seArbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill hjälpa oss utveckla det mediestrategiska arbetet i Ängelholms kommun. Tjänsten är centralt placerad på kommunikationsenheten som tillhör servicestödet. Servicestödet består av verksamhetsområdena Kommunikation, HR och Ekonomi & kvalitet. Tjänstens två största delar är dels att vara kommunens pressansvarige och den som ansvarar för att utveckla det mediestrategiska arbetet, dels att arbeta med kommunövergripande kommunikationsfrågor inom servicestödet.

I din roll som pressansvarig svarar du på frågor från media och hjälper journalister att komma i kontakt med rätt personer inom vår organisation. Du skriver också pressmeddelanden och nyhetstexter om olika ämnen. Du ansvarar för kommunens pressrum och är redaktör för ett antal publikationer. Du genomför interna utbildningar och erbjuder stöd för de inom organisationen som behöver hjälp i kontakter med media. Omvärldsbevakning samt analys och utvärdering ingår också i rollen. Öppenhet och tillgänglighet är nyckelord för Ängelholms kommuns förhållande till media och vi vill att du hjälper till att utveckla det mediestrategiska arbetet i linje med det. Du har en viktig roll i frågor som rör kriskommunikation.

Som kommunikatör för servicestödet utformar du kommunikationsplaner och bidrar med strategisk kommunikatörsrådgivning i en mängd olika projekt och frågor. Du arbetar också praktiskt med sociala medier, grafisk produktion, webbpublicering och textproduktion. Vidare ingår du i och/eller leder olika arbetsgrupper och nätverk.

Kvalifikationer

Som person är du självständig, utvecklingsinriktad och har mycket god samarbetsförmåga. Du är duktig på att skapa goda relationer internt och externt. Du är leveransinriktad och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du kan lyssna, men du kan också förklara och fatta egna beslut. Du är bekväm med att tala inför andra och du genomför gärna utbildningar för små eller stora grupper.

Krav:
• Stor erfarenhet av och kunskap om hur media arbetar och fungerar
• Behärska svenska i tal och skrift mycket väl. Kunna uttrycka dig på ett enkelt och pedagogiskt sätt.
• Erfarenhet av att skriva nyhetstexter, pressmeddelanden etc.

Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av att arbete som kommunikatör i en politiskt styrd organisation
• Erfarenhet av att jobba som journalist
• Erfarenhet av strategisk kommunikationsrådgivning såväl som av att skriva kommunikationsplaner och att genomföra deras innehåll.
• God kunskap i Adobe CC och Microsoft Office-programmen.
• Erfarenhet av webbpublicering.
• Erfarenhet av grafisk produktion av till exempel affischer, broschyrer och annonser.
• Erfarenhet av kriskommunikation
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier
• Erfarenhet av att utbilda andra

Universitets- eller högskoleutbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller andra erfarenheter som bedöms som likvärdiga.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-28

Referensnummer:   A710824

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Jessica Krantz
Chef för kommunikationsenheten
0431-468097

jessica.krantz@engelholm.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.