jobb just nu!

Mark- och exploateringsingenjör

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

ArbetsplatsbeskrivningKilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seBli en samhällsbyggare! Jobba i huvuduppdrag Samhällsutveckling i Ängelholm! Var med oss när vi långsiktigt formar en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Samhällsutveckling arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Med en nyligen genomförd omorganisation har vi rustat oss för att möta de förväntningar som ställs på oss. Vi är ca 350 personer som totalt omsätter 500 miljoner kronor i ett hundratal pågående projekt inom våra olika områden. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli ”Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör”.

Arbetsbeskrivning

Mark- och exploateringsenheten arbetar med samhällsbyggnadsfrågor såsom exploatering, plangenomförande, markåtkomst, värdering och projektledning. Många exploateringsprojekt är redan startade och flera är i startgroparna, Ängelholm växer så det knakar!

Enheten genomför även köp och försäljning av mark samt tar initiativ för planläggning för bostads- och verksamhetsetableringar. Förvaltning av kommunens obebyggda markreserv och skog ingår också i arbetet. Enheten ser till att avtal förhandlas fram rörande arrenden, nyttjanderätter, servitutavtal, tomträtter och hanterar även kommunens tomtkö.

Vi är 40 anställda inom verksamheten för Arkitektur och Teknik där Mark- och exploateringsenheten ingår. Enheten består i dagsläget av två personer, en mark- och exploateringschef och en mark- och exploateringsingenjör. Nu utökar vi enheten och söker en till mark- och exploateringsingenjör.

Som mark- och exploateringsingenjör erbjuder vi dig ett arbete där du är med och bygger framtidens Ängelholm. Du har en nyckelroll i kommunens utveckling mot ett hållbart samhälle. Du jobbar målinriktat med att säkerställa ett framgångsrikt genomförande av samhällsbyggnadsprojekten tillsammans med andra enheter så att önskad utbyggnadstakt för bostäder, arbetsplatser och infrastruktur kan uppnås.

Du kommer få stor frihet att utforma dina arbetsuppgifter, utifrån enhetens och kommunens behov. Det förutsätts att du är engagerad i enhetens utveckling och jobbar med ständiga förbättringar. Ängelholms kommun ser även en stor nytta i att ge sina medarbetare möjlighet till kompetensutveckling i form av exempelvis kurser eller seminarier.

Kvalifikationer

Du har civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller samhällsbyggnad, eller motsvarande akademisk utbildning. Vidare ser vi också att du har mångårig erfarenhet av mark- och exploateringsfrågor. Erfarenhet från en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du är en driven, omvärldsorienterad, utvecklingsinriktad och samarbetsvillig person med vana att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du har en tydlig struktur i ditt arbete och är van att handskas med många olika typer av personligheter.

Du har erfarenhet av att arbeta i en organisation med ett flexibelt och agilt arbetssätt där ständiga förbättringar är en naturlig del av arbetet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av avtalsskrivning, värdering, skogsbruk och/eller projektledning. Då tjänsten innebär en del resor med bil är innehav av B-körkort ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-26

Referensnummer:   A729895

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Mårten Nilsson
Mark- och exploateringschef
0431-870 00

Per Troedsson
Mark- och exploateringsingenjör
0431- 870 00

Facklig företrädare
Anna Davidsson
Sveriges Ingenjörer
0431- 870 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.