jobb just nu!

Enhetschef

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se

Arbetsbeskrivning

Inom huvuduppdrag Hälsa söker vi nu en modig, handlingskraftig och inspirerande enhetschef till hemtjänsten.

Du kommer vara med och leda en verksamhet i förändring där vi gemensamt kommer att arbeta för att förbättra och förenkla. Inom huvuduppdrag Hälsa arbetar vi aktivt med välfärdsteknik och satsar på digital utveckling, en framgångsfaktor inom vård och omsorg.

Huvuduppdrag Hälsa innefattar verksamheterna Uppdrag o stöd, Särskilt boende och Bo bra hemma. Hemtjänsten tillhör Bo bra hemma och är indelad i sex enheter/områden. Du har chefstöd i form av samordnare och planerare. Som enhetschef för hemtjänsten ingår du i ledningsgruppen för Bo bra hemma tillsammans med övriga enhetschefer och verksamhetschef.

Du har ansvar för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. Att initiera och driva utvecklingsfrågor inom området i nära samarbete med övriga professioner, externa kontakter och huvuduppdrag Hälsas övriga chefer, är en del av uppdraget. Du leder din verksamhet så att den bedrivs säkert och strukturerat utifrån gällande lagar och avtal.
Du leder verksamheten för att nå politiskt fastställda kvalitetsmål, där uppföljning, statistik och analys är en viktig del i arbetet. Du har ett ekonomiskt sinnelag och ett arbetssätt som utgår ifrån en ekonomi i balans.

Kvalifikationer

Att motivera, stödja och tillvarata medarbetarnas kompetens är en självklarhet för dig. Du går från ord till handling och skapar förutsättningar för ett bra och utvecklande arbetsklimat som ytterst gynnar medborgaren. Du tar ansvar för din verksamhet, tar initiativ till förbättringar, ser lösningar och har förmåga att leda, fatta och förmedla beslut.

Vi söker dig som har adekvat högskole- eller universitetsutbildning. Du har tidigare erfarenhet som chef och vi ser gärna att du har dokumenterad ledarskapsutbildning. Du har också goda kunskaper om de lagar som styr vård- och omsorgsverksamhet samt en god förståelse för hur arbete bedrivs i en politiskt styrd organisation.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-17

Referensnummer:   A663860

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Förmåner

Som anställd i Ängelholms kommun så erbjuds du friskvårdsbidrag och förmåner via vår förmånsportal.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Helena Gottfriedson
Verksamhetshef Bo bra hemma
0431- 870 00

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Kundtjänst

0431- 870 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare tjänster kopplat till rekrytering.