jobb just nu!

Familjebehandlare/Socialsekreterare till Öppenvårdsenheten Älvan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Arbetsuppgifter

Individ- och familjeomsorgen (IFO) är indelad i fem enheter: Försörjningsenheten, Boendeenheten, Integrationsenheten, Utredningsenheten samt Stöd- och behandlingsenheten. Älvan ingår i Stöd- och behandlingsenheten.
Familjegruppen som ingår i Älvan, är en behandlingsenhet som vänder sig till såväl familjer som enskilda. De som kommer till Älvan kommer antingen via remiss från myndighetsutövande socialsekreterare eller genom att de själv kontaktat Älvans öppna mottagning.
Familjegruppen erbjuder stöd och behandling, som syftar till förändring.
Arbetet innefattar bl a:
- att bedriva behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer i öppen form
- att arbeta med barn och ungdomar som riskerar att placeras utanför familjen
- att arbeta med föräldrarollen
- att arbeta med familjens nätverk
- att arbeta i samverkan med både interna och externa och externa samarbetsparter.

Förändrings-/behandlingsarbetet utformas med utgångspunkt i varje familjs och individs behov och stor vikt läggs vid ett respektfullt bemötande och ett alliansskapande med individen/familjen. I arbetet ingår extern handledning. Vi som arbetar i Familjegruppen i Älvan är socionomer och socialpedagoger med mångårig erfarenhet, Vi har vidareutbildning inom bl a familjeterapi, psykodynamisk terapi, Marte meo terapi och KBT-terapi.

Älvan är belägen centralt i Ängelholm i nya fina lokaler som är anpassade för verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dessutom ska Du ha vidareutbildning i grundläggande familjeterapi (Steg 1). Vi vill att Du har erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer och av att arbeta utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. Det är en förutsättning att Du som söker är en trygg och positiv person som har lätt för att ta kontakt och skapa förtroende hos barn, ungdomar och föräldrar. Du är van vid att arbeta i samverkan med andra aktörer. Det är av stor vikt att Du är ansvarsfull och stabil person med god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. Vi förutsätter att Du har god förmåga att dokumentera och har datavana. Körkort erfordras.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Utbildning i Marte Meo och FFT är meriterande.
Flerspråkighet ses som meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A744526

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Vi tillämpar årsarbetstid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.