jobb just nu!

Bygglovshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Bli en samhällsbyggare! Jobba i huvuduppdrag Samhällsutveckling i Ängelholm! Var med oss när vi långsiktigt formar en hållbar framtid som alla vill leva och utvecklas i. Samhällsutveckling arbetar med många verksamheter, som drift och underhåll av gator och parker, trafik, allmänkultur, fritid i generationer, idrott, bad och friluftsliv, bibliotek, kartframställning, mätverksamhet, måltidsservice, lokalvård, produktion och rening av vatten. Med en nyligen genomförd omorganisation har vi rustat oss för att möta de förväntningar som ställs på oss. Vi är ca 350 personer som totalt omsätter 500 miljoner kronor i ett hundratal pågående projekt inom våra olika områden. Vi står för en hög servicegrad och har som mål att bli ”Sveriges bästa kommunala tjänsteleverantör”.

Som bygglovshandläggare kommer du att vara en av 14 personer som tillhör bygglovsenheten inom Verksamheten Miljö och bygg. För enheten ansvarar en bygglovschef. Vi arbetar mot Myndighetsnämnden som förutom bygglovsenhetens ärenden har miljöärenden, serveringstillstånd och annan form av myndighetsutövning inom kommunen. Vi har även ett tätt samarbete med bland andra plan-, kart- och mät- och stadsmiljöenheterna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en lösningsorienterad och engagerad bygglovshandläggare till vår bygglovsenhet. Handläggning av ärenden enligt plan- och bygglagen (tillstånd och tillsyn) utgör basen för verksamheten och omfattar hantering av bygglov, marklov, rivningslov, anmälan och eventuellt tillsynsfrågor. I tjänsten har du mycket kontakt med allmänheten genom rådgivning och information som rör dessa processer. Du kommer även att ha omfattande kontakter med övriga enheter inom kommunen, myndigheter, byggherrar och entreprenörer. Den främsta uppgiften är att medverka till en god handläggning med invånaren i fokus. Vi bevakar att önskemål följer målen för den önskade bebyggelseutvecklingen i kommunen, kraven på den lokala miljön och en hållbar utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av bygglovshandläggning, plan- och bygglagsfrågor samt att du kan hantera frågor om gestaltning och kulturmiljö. Utbildning inom arkitektur, byggnadsteknik och bygglovshandläggning, eller annan utbildning som bedöms lämplig för aktuell tjänst är meriterande.
Du måste ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och kunna skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation. B- körkort erfordras.

Verksamheten Miljö och bygg arbetar aktivt med verksamhetsutveckling med invånaren i fokus. Vi är ett prestigelöst team som trivs på vår arbetsplats. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser.
För att passa in i rollen som bygglovshandläggare hos oss tror vi att du är serviceinriktad, effektiv, kvalitetsmedveten och har goda generella IT-kunskaper. Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad.
Här vill vi ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv, dina kollegor och mot kunden. Som medarbetare är du med och bidrar till enhetens utvecklingsarbete. Vi erbjuder dig utmanande och meningsfulla uppgifter som ligger i framkanten av utvecklingen av Ängelholms kommun.

Vill du vara med på vår resa? Välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidareanställning, menmed en provanställning på 6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A761306

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.