jobb just nu!

Skolsköterska

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer - två tågstationer, två europavägar och en flygplats.

Ängelholms kommun tänker nytt och har byggt en unik organisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Strukturen bygger på tre huvuduppdrag och ett servicestöd. Vi lever vår värdegrund som vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft.
Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.seElevhälsan tillhör huvuduppdrag Lärande och familj. Elevhälsan består av elevhälsans medicinska resurs (EMR), pedagogiskt & psykologiskt resursteam, (PPR), skoldatatek, kuratorsgrupp och skolresurs. Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom hälsofrämjande och förebyggande insatser. I det individuellt riktade arbetet har elevhälsan ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling.

Arbetsbeskrivning

Organisatoriskt tillhör du Elevhälsans medicinska resurs som ingår i elevhälsan. Nuvarande placering är Errarps skola. Elevhälsan har som mål att utveckla elevhälsoarbetet så att professionernas olika kompetenser kommer barn och elever till gagn på bästa sätt. Fokus i arbetet ligger på hälsofrämjande och förebyggande insatser. Som skolsköterska arbetar du under eget medicinskt yrkesansvar med ca 500 elever. Du är en del av skolans elevhälsoteam.
Arbetsuppgifter:
• arbeta för god fysisk, psykisk och social arbetsmiljö på individ-, grupp- och organisationsnivå i nära samarbete med skolan
• genomföra hälsoundervisning enskilt och i grupp
• erbjuda hälsosamtal och hälsoundersökningar
• identifiera och stödja elever i behov av särskilt stöd
• självständigt värdera och ordinera vaccinationer i nationella vaccinationsprogrammet och kompletterande vaccinationer.
• ha regelbunden öppen mottagning för rådgivning och medicinska bedömningar
• medverka aktivt i kvalitetsutveckling

Elevhälsans medicinska resurs har regelbundna kollegiala träffar och handledning i grupp.

Kvalifikationer

Leg. sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska.
Vi dokumenterar elektroniskt i PMO och har digitala elevhälsoenkäter. God vana att arbeta med datorn som stöd efterfrågas. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har lätt för att samarbeta och tar egna initiativ .

Körkort och tillgång till egen bil erfordras.
Vi ser gärna att du har erfarenhet som skolsköterska eller av arbete med barn och ungdomar.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Deltid

Tillträde:   2017-08-10

I samband med höstterminens skolstart.
60% ev.med möjlighet för utökning i form av vikariat

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-17

Referensnummer:   A675319

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Ann-Louise Rubin
Enhetschef/Verksamhetscef enligt HSL
0431-468869

ann-louise.rubin@engelholm.se
Facklig företrädare
Anna Lennwall
Skolsköterska
0431 - 46 88 75

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare tjänster kopplat till rekrytering.