jobb just nu!

Personal i fritidshem och åk 1-3 Strövelstorps ro/ Ängelholms kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.
www.engelholm.se

Strövelstorps rektorsområde, ca en mil söder om Ängelholm omfattas av tre förskolor och en F-9 skola. På skolan går drygt 400 elever. Här arbetar kompetent, engagerad personal för elevernas utveckling mot en hög måluppfyllelse. Läs mer på skolans hemsida http://www.engelholm.se/strovelstorp

Arbetsuppgifter

Strövelstorps skola söker just nu en fritidspedagog/lärare med behörighet att undervisa i fritidshem samt skolans lägre år, då en av våra medarbetare går i pension.

Vill du arbeta på en skola som främjar elevers utveckling men också din egen utveckling som medarbetare? Då kan du vara rätt person för oss!

Hos oss känner alla varandra vilket vi tror skapar stora möjligheter för utveckling, vänskap och ett tillåtande klimat. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Strövelstorps skola har årskurser upp till år 9. Vi ligger mitt i byn med närhet till stora grönområden och en fin idrottsplats. Vi ser kulturell bakgrund och olikheter som berikande för oss alla. Skolan har stora lokaler som bjuder in för många aktiviteter. Vi har även plats för dem som vill ha lugn och ro.

Vårt arbetssätt är omväxlande och vi vill ta tillvara på barnens naturliga nyfikenhet och intresse för sin omvärld. Hos oss kan alla barn lyckas och alla ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina unika förutsättningar. Vi vill erbjuda våra elever utmaning, trygghet, medkänsla och omtanke. Vi vill utveckla vårt arbete med att erbjuda barnen olika rastaktiviteter. Att arbeta på vår skola innebär ett positivt och tillåtande klimat. Vi arbetar aktivt för ett bra samarbete för att skapa den trygghet som behövs.

Vill du vara med och hitta rätt verktyg så att våra elever kan utvecklas ytterligare? Sök tjänsten hos oss!

I din roll som fritidspersonal kommer ditt samarbete med samtliga lärare att vara mycket betydelsefullt. Du kommer också att arbeta med nära koppling till vårt elevhälsoteam. Vi värnar om varandras kompetenser för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.
I din roll på skolan kommer du att vara en viktig vuxen för många elever, detta förutsätter att du som person är trygg och stabil i dig själv och har ett genuint intresse för barn och ungdomar.

Du kommer vara en central person för alla elever som vistas i fritidshemmet. Under dagtid kommer du att vara med och stötta lärarna i deras undervisning. Med andra ord samverkar du med både skola och fritids.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen som fritidspedagog, fritidsledare, lärare tidigare åldrar eller annan likvärdig akademisk utbildning som arbetsgivaren kan bedöma lämplig. Om du har erfarenhet av arbete i skolverksamhet eller fritidsgård sedan tidigare är det meriterande. För att lyckas i rollen vill vi att du har en förståelse för hur du bemöter elever med olika behov, förstå vikten av att ge eleverna stora möjligheter till rörelse, god förmåga att kommunicera med vårdnadshavare samt förstår vikten av att olikheter är en tillgång. I din roll är det viktigt att du kan hantera dator och andra tekniska hjälpmedel i ditt dagliga arbete.

Som person har du en förmåga att anpassa ditt arbete efter situation. Du kan arbeta efter gemensamma mål och ha en god förståelse för ditt uppdrag. Du har en god teamkänsla och lätt för att samarbeta. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samt har en förmåga att se möjligheter och lösningar och är inte rädd för att komma med nya idéer.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vänta inte med din ansökan! Vi tillämpar löpande rekryteringsförfarande och är mer intresserade av intervjutillfället och dialogen där än välkomponerade CV:n. Dokumentation tar du med till intervjun.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2018-09-01 eller enligt överenskommelse.


Omfattning: 75-100 %

Ansökan

Referensnummer:   2:43/17

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.